Heb jij het wijnglas gekregen wat je wilde?

Ik hou van de decembermaand, de sfeer, gezelligheid, momenten met familie en vrienden, maar ik ben ook dol op pakjesavond. De voorpret met het loodjes trekken, de stad in om cadeautjes te kopen en tijdens pakjesavond de ontzettend blije gezichten van iedereen. En natuurlijk mag ik het gedicht niet vergeten, want ook dat hoort er bij. Maar als jij al pakjes avond hebt gevierd, heb jij gekregen wat je wilde?

Gelukkig van cadeau’s

Naast het geven van cadeautjes word ik ook erg gelukkig van het krijgen van cadeautjes, en ik moet zeggen dat ik tegenwoordig steeds gelukkiger word van mijn cadeautjes.

Zondagochtend ruimde ik de cadeautjes op die ik de avond ervoor had gekregen en dit deed ik met een grote glimlach. Nieuwe wijnglazen die ik heel graag wilde, een haarborstel waar ik gelukkig van word, lekkere warme handschoenen, en ‘Hendrik-Jan’ een fijne snoeischaar om mijn bloemen voorstaan zonder sneetjes in de vingers op de vaas te kunnen zetten.

Hoe kan dit toch?!

Ik vroeg me af hoe het komt dat ik steeds gelukkiger word van de cadeaus. Kwam dat omdat ik ouder word en het steeds meer ga waarderen, leren mensen mij steeds beter kennen of weet ik steeds beter wat ik graag wil?! In dit geval is dit het laatste. Ik heb dit jaar (wat soms ook best wel uit mijn comfortzone is) heel duidelijk aangegeven wat ik graag wilde voor Sinterklaas. Net als ik het met steeds meer dingen in mijn leven doe.

Aangeven wat je wilt, specifiek zijn, omschrijven, het voor je zien, beeldend maken. Laat ik het voorbeeld van de wijnglazen er maar eens bij pakken.

Wil jij elk wijnglas?

Als ik aan 10 mensen om je eens wijnglazen voor te stellen die jij graag zou willen, weet ik zeker dat er verschillende wijnglazen te zien zouden zijn. Maar wil je elk wijnglas? Het ene glas drinkt fijner dan het andere glas. Wil je een glas voor rode of witte wijn, met een grote, ronde kelk of heb je liever een kleine kelk. Wil je een lang steeltje of juist liever een korte. Zo zijn er legio mogelijkheden, maar een voorkeur heb je vast. Ik in ieder geval wel. Ik wilde graag rijde wijnglazen met een iets hoekige kelk, lange steel, dun glas, en dan ook nog van een specifiek merk. En deze kreeg ik dus.

Hoe fijn is het, dat je goed weet wat je wilt, dit dus kunt vragen en het ook krijgt! Gaaf voor jou als ontvanger, maar ook voor de persoon die het cadeau mag geven. Het scheelt een hoop gezoek en gedoe en iemand ziet een ontzettend blij en enthousiast persoon als het papier van het cadeau af gaat.

Maar het gaat niet alleen om nu, het krijgen van cadeautjes, het gaat om alles in het leven. Als jij weet wat jij wilt en dit zo specifiek mogelijk kunt maken, is de kans dat je het krijgt velen malen groter.

Heb jij gekregen wat je wilde?!

Ps: wil jij heel graag van 2018 een succesvol jaar maken? Weten hoe je van jouw droom een succesvol bedrijf kunt maken en je omzetdoelen weet te behalen? Ik heb een gaaf cadeau voor jou:
De Gelukfabriek Business Boost Bucketlist! Je kunt hem (gratis) aanvragen via www.gelukfabriek.nl

- klantenervaring-