Het einde van het jaar!

Een blog zo aan het einde van het jaar. Als je de titel leest zou het heel goed over reflectie kunnen gaan. Dit was ook het thema voor deze blog. Elk jaar maak ik een planning met thema’s waarover ik wil bloggen. Zo stond er ook een thema voor deze week ‘reflectie op 2017’. Maar toen ik aan de slag wilde gaan dacht ik ‘hmm, ik weet het niet’. De blog zoals ik het had bedacht komt niet uit mijn vingers. Ik weet het even niet. En eigenlijk is dat ‘ik weet het niet’ even inherent aan waar ik sta met mezelf en Gelukfabriek.

Ik heb doelen!

Ik heb doelen. Doelen voor mezelf en zakelijke doelen. Ik weet heel goed waar ik naar toe wil, maar er speelt op dit moment veel. Zowel zakelijk als privĂ© loopt het niet altijd op rolletjes. Wat helemaal niet erg is, of waar ik ook niet over wil klagen, maar het betekent wel dat ik nu gewoon even niet weet hoe ik de komende dagen door ga komen, of hoe ik aan mijn doelen en acties ga werken. Dat is ook wel een beetje de modus waar ik de afgelopen dagen heel erg in heb gezeten. En dat is ook gewoon ‘oke’ het is oke zoals ik me voel, het is oke dat ik het ook af en toe even niet zo goed weet.

En ik moet zeggen het bevalt me goed om het soms ook even niet te weten! 😉

Heerlijk om het soms even niet te weten

Het is okĂ© om even een stapje terug te nemen en het even te laten zijn zoals het is. Want je kunt niet 365 dagen volop in de actiestand zitten. Wat ik het liefste wel zou willen, maar ik weet dat het niet werkt. Dat het niet gaat helpen en ik merk steeds vaker hoe mooi en fijn het is om niet altijd de druk te hebben dat je het ‘moet’ weten. De rust pakken en het af en toe even helemaal laten is echt fijn!

Als jij nu ook wel eens het gevoel hebt dat je het even niet meer weet is dat prima. Dan laat je het zo. Dan is dat even zo. Dan ga je er een nacht of twee of drie over slapen en dan komt er vanzelf wel weer een gevoel of idee in je op waar je wel mee aan de slag kunt gaan of gebeurt er iets waarvan je denkt ‘hĂ© nu kan ik weer wat doen.’ Maar heel geforceerd aan de slag gaan werkt sowieso niet.

Geforceerd werken werkt niet!

Dus ook niet voor het schrijven van deze blog. Ik had een hele geforceerde, bedachte blog kunnen schrijven over het thema wat vast stond voor deze week, maar dat had mij heel veel energie gekost. Energie die ik liever anders besteed. Nu heb ik het er laten zijn en heb ik een blog geschreven over dat ik het even niet meer weet. Het is een blog geworden die mij laat zien en waar ik helemaal achter kan staan. En dat.. dat het klopt, is voor mij het allerbelangrijkste!

- klantenervaring-