Voorbereiden op een event

Afgelopen week zat ik in de auto naar het event van The new business women en baalde ik omdat ik me niet had kunnen voorbereiden op een event.

Normaal bereid ik me altijd voor

Normaal gesproken bereid ik me altijd voor op een event. Ik heb voor mezelf een aantal stappen op papier gezet die ik altijd doe of volg. Afgelopen week kwam ik er niet aan toe. Ik had een drukke week gehad. Etentjes met vriendinnen, behoorlijke oppas problemen (oh wat kan dat voor stress zorgen zeg! ) voorbereidingen voor een workshop van 100 mensen (best een uitdaging voor mij) een bruiloft en natuurlijk alle naweeën van de week vakantie die ik daarvoor had gehad. Want de mail mocht ik bijwerken en er waren wat leuke aanvragen binnen gekomen. Ik had dus geen tijd gehad om te kijken wie er zouden komen, wie ik wilde spreken, ik was mijn visitekaartjes vergeten te pakken, ik had geen water en snacks mee voor onderweg, had niet de juiste schoenen in mijn tas gedaan, kortom lekker ongeorganiseerd ging ik op weg.

Ik was zelfs kwaad

Ik was op dat moment in de auto erg streng voor mezelf en was zelfs een beetje kwaad. Waarom had ik me niet beter voorbereid, waarom was ik zo chaotisch geweest en had ik er geen rekening mee gehouden in mijn planning? Zo was ik een tijdje met mezelf in gesprek, totdat ik bedacht dat dat dus geen enkele zin had. Het was nu eenmaal zo en ik was al onderweg naar Den Bosch. IK zette een knop op. Wilde een andere mindset en ik ging me bedenken wat ik dan nu nog wel zou kunnen doen.

Op dat moment realiseerde ik me dat er een aantal mensen zouden komen die ik wel kende. Sommigen van hen kende ik alleen online en anderen had ik al eens live ontmoet.  Ik ging bedenken wat ik graag van hen zou willen weten. Dan was ik toch een beetje voorbereidt 😉  Daarnaast oefende ik nog even in mezelf hoe ik een gesprek aan zou gaan met iemand die ik niet zou kennen. Ik deed dat 1 keer, 2 keer en daarna stopte ik daar maar weer mee. Ik besloot om spontaan de  gesprekken met mensen op gang te laten komen. Dat is natuurlijk veel leuker!

Het was super waardevol

Op het event heb ik veel mensen gesproken, dingen geleerd van anderen en hele waardevolle contacten uitgewisseld. Ik kijk er naar uit om daar deze week navolging aan te geven, want daar had ik wel al tijd vrij voor gemaakt 😉 Ik vond het een hele waardevolle dag en had het niet willen missen.

Bereid jij je altijd voor op een event?

- klantenervaring-