Gelukkig nieuwjaar! Dit is hét moment om doelen te stellen voor je bedrijf als je dat nog niet hebt gedaan!

Allereerst: een gelukkig nieuwjaar! Ik hoop dat je fantastische feestdagen en een mooie jaarwisseling hebt gehad, en dat je onwijs veel zin hebt in het nieuwe jaar. Een jaar waarin je klanten gaat helpen, waarin je successen gaat boeken, waarin we misschien wel samen stappen gaan zetten om een succesvol bedrijf op te zetten! Ik kan in ieder geval niet wachten om aan de slag te gaan met mijn doelen voor het nieuwe jaar en ze daadwerkelijk te gaan realiseren.

Doelen stellen is niks voor mij!

Na mijn vorige artikel over doelen stellen voor het nieuwe jaar (klik HIER als je ‘m hebt gemist) kreeg ik best wel wat reacties van mensen die zeiden: “ja maar Marjan, dat doelen stellen… Dat is niks voor mij!” Het voelt al snel te zakelijk of te strak om doelen te stellen, dat snap ik wel. Zeker als je het niet gewend bent kan het voelen alsof je je vrijheid kwijt raakt en creativiteit inperkt. Terwijl je daar toch juist ondernemer voor werd?!

Onthoud dit: zonder doelen blijf je verlangen. Een doel geeft je focus, een richting om in te bewegen. Denk maar eens aan een spel of aan sport. Daar werk je ook altijd naar een doel toe! Het mooie van ondernemen is juist dat je helemaal zelf kunt bepalen hoe je dat doet, en je creativiteit doet het vaak beter met duidelijke kaders.

Stel duidelijke, haalbare doelen

Het stellen van doelen heeft nog een voordeel: het halen ervan geeft je een enorme kick. Dat geeft je een goed gevoel over jezelf en over wat je aan het doen bent, waardoor je er automatisch meer van gaat doen. Zo help je jezelf en je bedrijf steeds weer een stapje verder.

Het is natuurlijk wel belangrijk om haalbare doelen te stellen als je de voordelen ervan wilt ervaren. Te grote, onrealistische of onhaalbare doelen werken alleen maar demotiverend. Het kan je het gevoel geven dat je niets bereikt of dat wat je doet geen zin heeft. Daar word je natuurlijk niet gelukkiger van, laat staan dat je je dan nog vrij en creatief voelt om toffe dingen te creëren voor je klanten.  

Nieuw jaar, nieuwe doelen. Aan de slag!

Dus: aan de slag met die doelen! Juist als je denkt dat het niets voor jou is, kan dit je een enorme boost geven. Heb jij al doelen gesteld? Good for you! Ik ben enorm benieuwd wat je allemaal van plan bent. Wil je het met me delen?

Nog geen doelen gesteld en kun je wel wat hulp gebruiken? Laat het me dan weten! Ik heb geweldige dingen op de planning staan en help je enorm graag. Neem contact met me op, dan kijken we samen naar hoe jij ontspannen kunt gaan ondernemen in het nieuwe jaar.

- klantenervaring-