Kan ik wel ondernemer worden?

Ik heb een missie, een droom en een innerlijke drive om dit hoe dan ook waar te gaan maken. Ik weet dat het kan, maar toch ook ergens knaagt er iets. De onzekerheid speelt op. “Kan ik dit echt wel? Het ondernemen zit niet in mij. Ik heb het niet van huis uit meegekregen. Ik speelde vroeger wel winkeltje, maar is dat genoeg? Kan ik ondernemer worden? Wie ben ik om dit te gaan doen? Wie zou er iets van mij willen kopen?

Ik wil op mijn manier gelukkig en succesvol zijn. Ik weet zeker dat dit haalbaar is. Dat zie ik wel in mijn omgeving en op social media. Maar hoe ga ik dat doen?! Welke stappen zijn juist? Hoe kan ik dat het beste aanpakken? Hoe ga ik mezelf en mijn diensten verkopen, zodat het ook blijft kloppen? Zodat ik geen kunstjes ga uithalen, maar heel dicht bij mijn missie en droom blijf?!

 

Is het ondernemer zijn wel iets voor mij?

Is dit het wel? Waar ben ik eigenlijk goed in? Kan ik mensen echt wel verder helpen? Kan ik wel ondernemen? Misschien herkenbare vragen voor jou. Ze waren in ieder geval zeker herkenbaar voor mij!

Ik ben begonnen met Gelukfabriek terwijl ik nog twee banen in loondienst had. Ik werkte onregelmatig in de zorg en had allerlei plannen en ideeën, maar bleef daar dagen, weken, maanden mee rondlopen, totdat ik het idee toch niet zo leuk meer vond, of zag dat het al vaker door anderen was gedaan.

Het bleef een hele worsteling, werken in loondienst en ondertussen toch proberen mijn bedrijf van de grond te krijgen. Ik ging van start, nam een aantal leuke projecten aan, had leuke klanten, maar merkte dat ik toch weer de vraag kreeg, is dit het nu? Wordt ik hier nu écht gelukkig van?

Ik durfde het niet naar buiten te brengen

Ik worstelde een hele tijd met het ondernemerschap. Het liep niet zoals ik het graag wilde. Ik probeerde van alles, maar het lukte me niet om de doorbraak te realiseren. Ondertussen ging het met mij persoonlijk ook niet goed, maar ik durfde dat niet naar buiten te brengen. Ik voelde me depressief tijdens de zwangerschap van Romée en de periode erna. Ik was bang voor de reacties van anderen: Bang dat mensen mij zwak vinden. Bang dat niemand mij meer aardig vindt. Bang dat mensen niet meer mijn klant willen worden. Tegen beter weten in probeerde ik mezelf elke keer weer bij elkaar te rapen. Ik ging nog harder werken, volgde allerlei online programma’s, trainingen en volgde verschillende soorten coaching in de hoop mezelf weer goed te voelen en te leren hoe ik van mijn hoofd naar mijn gevoel/intuïtie kon komen, maar resultaat had het allemaal niet. Ik boekte niet de successen waar ik van droomde en werd er al helemaal niet gelukkiger van.

Dit ging door totdat het écht niet meer ging. Ik werd gedwongen om rust te nemen. Ik wist dat ik goed voor mezelf en mijn baby te gaan zorgen. en met mezelf aan de slag moest om er achter komen wat ik écht wilde en wat goed voor mij was..

 

Het was een hele worsteling

De tijd die volgde voelde als een gigantische worsteling. Een omslag maken van depressieve klachten naar weer een positief en gelukkig mens, moeder en ondernemer. Verwerken van het verleden en vanuit daar een manier zoeken om weer verder te gaan. Positieve mindset, zoeken naar balans in mezelf en de balans tussen werk, privé en het moederschap. Er volgde een lange periode van ups en downs. Pieken en dalen. Successen en het idee hebben dat je helemaal aan de grond zit. Niet meer weten hoe je verder moet en hoe je ooit weer klanten kunt krijgen. Want als jij niet gelukkig bent en geen succesvol bedrijf hebt, hoe kun je dan anderen helpen?

Maar ondanks alle bloed, zweet en tranen, ondanks alle worstelingen heb ik mijn hoofd boven water weten te houden. Hoe ik dat heb gedaan? door rust te nemen, veel te wandelen en mezelf elke dag te focussen op waar ik gelukkig van werd en waar ik van hield. Pas als het weer iets beter met je gaat heb je ook pas door wat alle coaching en trainingen met me hebben gedaan. Ik heb geleerd om steeds dichter bij mezelf te zijn en blijven. Doen wat goed voor mij is, doen wat goed voor mijn bedrijf is en vooral niet meer te voldoen aan alles wat er van me verwacht wordt. Mijn eigen koers varen, mijn eigen weg kiezen en daar volledig voor gaan.

 

Nu inspireert mijn verhaal

En nu merk ik dat mijn verhaal inspireert, hoe spannend ook! Ik vind het nog steeds spannend om met mijn verhaal naar buiten te gaan, want wat vinden mensen ervan? Neemt iemand mij nog wel serieus? Iedere keer als ik mijn verhaal deel inspireer ik mensen. Ik krijg cadeautjes, kaarten, mails, appjes en het belangrijkste ik zie resultaat. Ik zie dat mensen actie ondernemen en net als ik gaan doen waar ze écht gelukkig van worden en daar steeds gelukkiger en succesvoller door worden. Op hun eigen manier, zoals zij dat willen..

En dat is waar ik het voor doe. Eerlijk zijn over het leven en het ondernemen. Vertellen over mijn dus ups en downs. Daarmee inspireren en andere creatieve, dienstverlenende ondernemers helpen om hun pad naar geluk en succes te kiezen én het vervolgens ook daadwerkelijk waar te maken!

Ik weet dat jij dit ook kunt!

Wil jij dat nou ook, maar merk je dat je niet precies weet hoe je dat het beste kunt doen? Of wil je gewoon een boost en daarna af en toe sparren om op koers te blijven? Kijk eens bij mijn Business Boost in 1 dag of het 5 daagse Business Boost Traject en laten we samen werken aan het bedrijf waar jij van droomt!

 

- klantenervaring-