Mijn wijze lessen over investeren in mijn bedrijf

In de afgelopen jaren als ondernemer kreeg ik heel wat wijze lessen over investeren in mijn bedrijf. Mijn eerste businesscoach zei al tegen me: ‘investeren is renderen’ en ik vond het toen behoorlijk spannend om te investeren. Want wanneer doe je het goed, wat zijn goede investeringen, wanneer weet je of je de investering er weer uithaalt. Allemaal thema’s die destijds door mijn hoofd spookten.
 

Wat kost het me als ik het niet doe?

Tegenwoordig vraag ik mezelf af wat het me kost als ik een investering niet doe. En als mijn gevoel mijn enigszins ingeeft dat ik iets ‘moet’ doen, dan doe ik het!
 
 
Vorige week kreeg ik er nog een fantastisch inzicht overheen. Want als ik investeer in mezelf en mijn business doe ik dat dus niet voor mij alleen. Ik doe het ook voor al mijn klanten, maar ook voor mijn gezin, familie, vrienden en bekenden.
 

Investeren voor resultaat

Als ik investeer wil ik er slimmer, sneller, beter, succesvoller en/ of gelukkiger worden. Dat heeft dus invloed op mij, maar ook op de mensen om me heen. Als ik investeer in nieuwe systemen houdt ik meer tijd over, als ik investering in persoonlijke ontwikkeling kan ik dat weer overbrengen op mijn klanten en de mensen om me heen. Als ik investeer om mijn business naar een hoger niveau te brengen deel ik dat weer met mijn klanten, krijg ik nieuwe klanten, kan ik upsell doen omdat ik mensen langer kan helpen en dat heeft weer een gunstig effect op mijn privé en dromen en doelen die ik heb.
 
Investeren is renderen, een investering betaalt zich altijd terug. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn klanten en alle mensen om mij heen..

- klantenervaring-