Ook jij kunt keuzes maken zonder angst!

 

Deze week gaan de tips over angst. Iets wat je zeker zult herkennen en wat ook verschrikkelijk lastig is bij het maken van keuzes. Hoe fijn zou het zijn als je al je keuzes kunt maken zonder dat angst daar een overheersende rol in heeft, zonder dat angst je tegenhoudt om de keuzes te maken die je diep van binnen graag wil maken. Misschien maak je soms wel keuzes op basis van je gevoel, maar ben en blijf je bang voor wat er komen gaat. Je bent bang over de gevolgen van je keuzes.

P.S. Mocht je op dit punt nog twijfelen over jouw gevoel, neem de tijd en lees nog eens rustig mijn blog door waarin jij er op een leuke manier achter gaat komen wat jouw gevoel zegt. Je kunt hem lezen via deze link:  http://gelukfabriek.nl/keuzes-maken-verstand-gevoel/

Ook als je heel goed weet waar jouw gevoel naar uit gaat en waar je eigenlijk voor kiezen wilt is het lastig om met je angsten om te gaan. Ik raad je niet aan om al je angsten te negeren, want negeren heeft totaal geen zin. Het is beter om even stil te gaan staan bij je angst. Probeer erachter te komen wat je angst precies is, waar je bang voor bent. Zo kun je het een plek geven en vervolgens je keuze maken. Misschien helpt het je als je weet dat angst niets meer en niets minder is dan ‘bang zijn dat je iets niet aan kunt’. Het is dus eigenlijk een gebrek aan vertrouwen in jezelf dat je de gevolgen en de consequenties van de keuze aan kunt.

Maar hoe kun je dan bij je angsten stil gaan staan? Dit kun je doen door even letterlijk stil te gaan staan of bewust op je stoel te gaan zitten. Voel eens wat er gebeurt. Waar ben je op dit moment bang voor, wat is je angst? Als je dit helder hebt kun je jezelf gaan afvragen of je angsten wel reëel zijn. Wat is het ergste wat je kan gebeuren en vraag je af ‘kan ik dat aan?’ Vraag je vervolgens ook af ‘wat kan ik niet aan?!’ Want is er iets wat jij niet aan kunt?!

what doesn't kill you makes you stronger

Je zult merken dat je steeds sterker in je schoenen zult komen te staan en steeds beter keuzes durft te maken. Je gaat vertrouwen in jezelf creëren en durft te gaan kiezen voor wat jij écht wilt!

- klantenervaring-