Voor jezelf beginnen?

Maak een concreet plan voor jouw droom in deze 5 stappen

Gelukkig en succesvol ondernemen: wie wil het niet! Een goede strategie en een businessconcept zijn daarbij al het halve werk. Zo kun je gefocust aan de slag. De 5 stappen hieronder helpen jou om je droom concreet te maken en een plan op te stellen voor jouw (toekomstige) bedrijf.

STAP 1: Waarom doe je wat je doet?

Het is belangrijk om niet alleen helder te hebben wat je doet, maar ook waarom je doet wat je doet. Wat wil jij teweegbrengen en veranderen in de wereld? Wat heb je te bieden, te vertellen, te doen? Formuleer jouw waarom in een ijzersterke missie en communiceer die duidelijk naar je (potentiële) klanten.

STAP 2: Wie is je ideale klant?

Een succesvol bedrijf staat of valt met weten wie jouw ideale klant is en weten waar die behoefte aan heeft. Welk probleem heeft hij/zij? Welke dienst of wat voor product kun jij ontwikkelen om het leven van je klant leuker, makkelijker of beter te maken? Hoeveel zijn ze bereid daarvoor te betalen? Allemaal cruciale informatie waar je maar op één manier achterkomt: onderzoeken!

STAP 3: Hoe onderscheid jij je van je collega’s?

Wat maakt jou (en je bedrijf) nou echt bijzonder? Hoe zorg je ervoor dat je (potentiële) klanten bij jou komen en kopen? Hier word het spannend – en toch ook niet. Je bent namelijk zelf die onderscheidende factor. Durf jij jouw verhaal in de spotlight te zetten en te gaan stralen?

STAP 4: Hoe bereik jij je klanten?

Weten wat je doet en waarom, voor wie en wat je onderscheidt is leuk, maar als klanten niet weten dat je bestaat wordt het lastig. Dus: hoe ga je ze bereiken? Ga je mensen bellen, zit je al op social media, sta je op beurzen leuke kaartjes uit te delen?

STAP 5: Knallen maar!

Welke stap kun jij nu zetten om je bedrijf in beweging te brengen? Het is een bekende valkuil: wachten tot je er klaar voor bent. Eindeloos finetunen, onderzoeken, vragen stellen. Begin, powervrouw! Je kunt het. (En als je hulp nodig hebt, ben ik er voor je.)

- klantenervaring-