Vooruitkijken naar 2019: wat wil je bereiken?

Het eind van het jaar vraagt om reflectie, maar ook om nieuwe plannen. Terugblikken en vooruitkijken naar 2019. Informatie verzamelen… En dat omzetten in concrete, haalbare doelen en acties. Ik vind het een heerlijke tijd! In dit artikel deel ik de 6 vragen die ik gebruik om mijn plannen voor het nieuwe jaar te concretiseren.

Vooruitkijken en doelen stellen voor het nieuwe jaar

In DIT ARTIKEL deelde ik de vragen die ik mezelf stel om te reflecteren op het afgelopen jaar. Heb je de vragen nog niet beantwoord? Doe dat dan nu! Met die informatie bij de hand kun je makkelijker plannen maken voor 2019.

Bij het maken van mijn nieuwe plannen stel ik mezelf altijd deze vragen:

  • Wat wil ik in 2019 bereiken? (Droom groot!)
  • Wat is mijn omzetdoel voor 2019? (Ook hier: droom groot!)
  • Welke concrete doelen wil ik realiseren? Hoe ga ik dat doen?
  • Het opschonen – opstarten – opschalen principe: waar ga ik mee stoppen, waar ga ik mee starten en wat kan ik opschalen?
  • Wie kan me helpen om mijn doelen te realiseren?
  • Wie ga ik het komende jaar helpen en waarmee ga ik ze helpen?

Wat wil je bereiken in het nieuwe jaar?

Misschien zijn dit vragen waar je niet een-twee-drie een antwoord op hebt. Toch is het belangrijk om er de tijd voor te nemen en te durven dromen over alle dingen die je wilt bereiken in het nieuwe jaar. Ze zeggen weleens dat als je het kunt dromen, dat je het kunt doen… Ik geloof daar wel in!

Deze vragen, gecombineerd met die uit het artikel over terugblikken op het afgelopen jaar, helpen mij om het jaar fijn af te sluiten. Zo kan ik met volle focus door naar het nieuwe jaar! Weer een nieuwe kans om te groeien, mensen te helpen en mijn dromen waar te maken. 2019, ik ben klaar voor je!

Ik vind het te gek om te horen waar jij van droomt voor 2019. Deel je het hieronder met me? Als je hulp nodig hebt met het formuleren van je doelen mag je me natuurlijk altijd een berichtje sturen. Ik help je graag!

- klantenervaring-