Waarom ik ondernemers wil helpen om een succesvol bedrijf op te zetten

Laatst zat ik in de auto en overviel me een gevoel van dankbaarheid. Ik had fantastische weken achter de rug: weken waarin ik uit mijn comfortzone stapte, doelen behaalde, dingen deed en bereikte met Gelukfabriek waarvan ik jaren geleden alleen nog maar kon dromen. Het raakte me, want het is ook weleens anders geweest. En dat is precies wat ik je in dit blog wil vertellen: ja, het is hard werken om een succesvol bedrijf op te zetten. Maar uiteindelijk is het het allemaal waard.

 

Genieten van de mooie dingen om me heen

Het was na de tweedaagse Business Boost met ondernemers die stuk voor stuk zulke mooie plannen en dromen hebben. Ik reed richting het donker en in mijn achteruitkijkspiegel zag ik hoe mooi de lucht achter mij roze, paars, geel en blauw kleurde. Ik luisterde muziek die veel voor mij betekent en ik kon alleen maar denken: “jeetje, wat is het mooi.”

 

Dat raakte mij enorm. Ik heb de afgelopen jaren niet altijd even lekker in mijn vel gezeten en ik was toen zeker niet bezig met de kleine, mooie dingen om me heen. Sinds ik goed voor mezelf ben gaan zorgen en dingen doe die ik fantastisch vind, een mindset heb gevonden die me helpt om echte stappen te zetten, merk ik weer hoe fijn het is.

 

Het is niet altijd makkelijk, maar het wel allemaal waard

Ik voel weer af en toe een brok in mijn keel als iets me raakt, zoals de combinatie van de muziek en de mooie lucht, maar ook die ondernemers die hun dromen en missies naar buiten brengen. Ik kan weer blij zijn voor ze en het lukt me steeds beter om te genieten van tevreden klanten. Ik kan ook steeds meer genieten van mijn dochter, die ik zie spelen en volledig opgaan in haar eigen wereld. Ik ben steeds vaker rustig, wetende dat er zoveel lieve mensen om mij heen zijn. Zij vonden het ondernemerschap in het begin ook maar spannend en hadden vaak geen idee waarom ik deed wat ik deed. Inmiddels zien ook zij wat het me brengt en hoe gelukkig ik ervan wordt.

 

Ik kan steeds vaker alleen maar denken: “wat ben ik een gezegend mens.” Wat heb ik hard gewerkt de afgelopen jaren. Het was zeker niet altijd makkelijk, maar het is het allemaal waard geweest. Elke lach, elke traan, elke druppel zweet die ik erin heb gestopt… Ik zou nooit meer anders willen. Ik zeg het vaker en het blijft een cliché, maar goed voor jezelf zorgen stelt je in staat om ook goed voor anderen te zorgen.

 

Vanuit dit gevoel kun je alles realiseren wat je maar wilt

Dit is wat ik andere ondernemers wil vertellen. Dit is waarom ik een onderdeel wil zijn van die opstartfase waarin jij jouw bedrijf opzet. Waarom ik blijf herhalen hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen! Ik gun elke ondernemer deze flow, dit gevoel van dankbaarheid. Ik geloof dat we vanuit die flow alles kunnen fabriceren en realiseren wat we maar willen.

 

En dat vind ik te gek.

Wil jij weten wat anderen van mij vinden, klik dan snel hier

- klantenervaring-