Doelen en plannen

In de vakantie hebben Ronald en ik het ook weer gehad over onze doelen, onze plannen.
We zijn natuurlijk niet voor niets ook zakelijk samengegaan. We zijn met heel veel leuke dingen bezig maar hebben ook tegen elkaar gezegd; wat maakt nou dat we nog niet zo ver zijn als we willen zijn?

Verlangen

Naar aanleiding van de vorige post over hoe je kunt gaan zitten op mindset etc. vonden wij het ook wel een uitdaging om dat juist niet te gaan doen en gewoon heel concreet en praktisch gedrag te analyseren. En wel daarbij te kijken naar wat belemmert ons nu en wat maakt dat we bepaalde stappen nog niet zetten? Is ons verlangen dan niet groot genoeg?

In 1e instantie is de reactie om te zeggen; ja, dat verlangen is écht wel groot genoeg!
Maar de 2e reactie is dan toch dat er íets is wat ons tegen houdt om concretere, snellere en grotere stappen te zetten. Want eigenlijk zijn het nu nog “stapjes”.

Ontdekking

Dat heeft voor ons te maken met de manier hoe we denken, hoe we werken, hoe we ondernemen, hoe we samen zijn..
Ik ben bijvoorbeeld het type die heel graag leest en mezelf graag verdiep op bepaalde vlakken, dat heeft Ronald ook. Maar Ronald is ook heel graag goed voorbereid op bepaalde zaken. Terwijl ik ergen net iets onbevangener in kan gaan. En we weten heus wel dat je niet weet hoe alles loopt of gaat lopen, maar goed voorbereid is wel heel fijn.
Wat eigenlijk ons grootste ontdekkingspunt was, is dat we allebei bepaalde zaken eerst op orde wilden hebben voordat we hiermee aan de slag kunnen gaan, voordat we hier ons volledig op kunnen storten en onze volledige commitment aan kunnen geven.

Dus we hebben nu ook met elkaar afgesproken dat we die punten nu gaan oppakken, dat we die gaan afwerken. Zijn het altijd klussen of zaken die we leuk vinden? Nee, maar het is voor ons wel goed en we weten waar we het voor doen. En dat geeft ons wel passie, power en energie om ook af en toe een minder leuke klus te doen, om even wat te doen waar we wat minder zin in hebben. Omdat we dat grotere plaatje weer voor ogen hebben, omdat we weten welke kant we op gaan.

Toch is het ook leuk om jullie eens mee te nemen in de processen hoe dat dan gaat, hoe dat gaat nu we zakelijk samen zijn. Wat het ons brengt in het ondernemerschap, hoe we bepaalde zaken nu samen oppakken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven