Marjan van de Bult Gelukfabriek

Mijn interview in Entrepreneur Magazine

MARJAN VAN DE BULT (GELUKFABRIEK): “IK DENK DAT HEEL VEEL MENSEN EEN COACH NODIG HEBBEN.”

 

Marjan van de Bult Gelukfabriek

 

Als jong meisje droomde Marjan al van een leven als ondernemer. Ze zag zichzelf aan het hoofd van een bedrijf staan, ook al wist ze nog niet wat voor onderneming dat moest worden. Door een gebrek aan voorbeelden van ‘echte’ ondernemers in haar omgeving, liet zij haar droom voor wat het was en sloeg ze een andere weg in. Totdat ze de regie over haar leven terugpakte.

TEKST: HILDE ROOVERS | FOTOGRAFIE: ILONA FLOKSTRA

Op de middelbare school waren er twee compleet uiteenlopende vakken die Marjan ontzettend interessant vond: biologie en economie. Ze zaten dan ook beide in haar examenpakket. Na haar eindexamen koos ze ervoor om de zorgkant op te gaan. “Ik ging meer met mijn vriendinnen mee dan dat ik echt een bewuste keuze hierin maakte”, vertelt ze.

Tijdens haar vervolgopleiding MBO-Verpleegkunde heeft Marjan een tijdje de ambitie om kinderarts te worden. De stages in het ziekenhuis leren haar echter dat ze niet heel gelukkig wordt van de strakke ziekenhuisprotocollen. Wel ontdekt ze dat de geestelijke gezondheidszorg haar interesseert. Na de opleidingen HBO-Verpleegkunde en Management in de Zorg gaat ze dan ook aan het werk in de jeugdgezondheidszorg. “Het was een hele heftige, maar ook mooie tijd. Ik heb in die jaren zoveel geleerd.”

Het roer om

Ondanks de mooie kanten van het werk, merkt Marjan dat ze niet gelukkig is. Samen met haar moeder en zus, ook werkzaam in de zorg, vertrekt ze naar Malawi om vrijwilligerswerk te doen. En daar wordt, even helemaal verlost van werkdruk, telefoon en televisie, het ondernemersvlammetje weer aangewakkerd. Thuisgekomen gaat het roer dan ook drastisch om. Naast een drukke baan, waarbij ze 28 uur begeleider is op een groep en in de avonduren en weekenden ambulant verpleegkundige is, start ze haar eigen onderneming. Of dit niet heel zwaar is? “Het was een heerlijke tijd! Ik vind het juist fijn om van alle kanten uitgedaagd te worden.”

Het proces dat Marjan zelf doormaakte, zette haar aan om De Gelukfabriek op te starten. “Ik weet als geen ander hoe lastig het kan zijn als ondernemer. Precies daarom wil ik graag zzp’ers helpen om hun droom te realiseren en een succesvol bedrijf op te zetten. Samen met mij gaan ze van wens naar winstgevendheid.”​​​​​

Zelf de regie pakken

​​​​​​​​​​​​​​​​​​In de afgelopen 6 jaar heeft Marjan meerdere producten ontwikkeld om zelfstandig ondernemers zo goed mogelijk te kunnen helpen. Zo biedt ze een-op-een-sessies, waarbij alle focus naar jouw onderneming gaat. Maar je kunt ook kiezen voor de Business Boost Academy in groepsverband, zodat je kunt sparren met andere zzp’ers. “Het belangrijkste tijdens het proces, is om samen te bewegen naar het einddoel. Soms moet dat ongenuanceerd, soms heel liefdevol. Dat voel ik goed aan en zo komen we steeds dichterbij het doel; dat die ondernemer het uiteindelijk zelf verder kan. Ik begeleid hen tot het moment dat ze zelf de regie pakken.”

Wildgroei in coaches

Er zijn steeds meer coaches die hun diensten aanbieden, waardoor critici menen dat er een wildgroei ontstaat. Marjan: “Natuurlijk zijn er coaches van wie je je afvraagt of ze voldoende gecertificeerd zijn. En er zijn ook gecertificeerde coaches die niets toevoegen. Het belangrijkste is, dat die persoon jou verder weet te brengen. Op welk gebied dat ook is. En juist doordat er nu veel coaches zijn, is er ook op veel vakgebieden expertise bijgekomen. Mensen durven gelukkig sneller toe te geven dat ze coaching nodig hebben en hebben daar nu ook voldoende keuze in. Ik denk dat veel mensen een coach nodig hebben. ”

Nooit een saai moment

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Marjan is niet alleen een succesvol ondernemer en enorm trotse moeder van dochter Romée. Sinds kort deelt zij een kantoor met 3 andere, vrouwelijke ondernemers. Suzan is boekhouder en belastingadviseur, Ingrid is content marketeer en Mariska is reisleider in intuïtieve ontwikkeling. “Het is heerlijk om met deze vrouwen te kunnen sparren. Om elkaar, vanuit je eigen invalshoek, te versterken en samen te mogen groeien.”

2 gedachten over “Mijn interview in Entrepreneur Magazine”

  1. Wat een boeiend levensverhaal Marjan. Wat blijft dat toch mooi om om iemands levensverhaal in een notendopte lezen. Hoe dapper mens je bent die stappen zet, en op bepaalde momenten een bewustzijn ervaart waarmee je weer verder kunt, met zijn wie je bent. Dank voor het delen. Met een groet van
    Rene Booms

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven