Het gevoel van vrijheid als ondernemer: hoe LinkedIn daaraan bijdraagt

Het gevoel van vrijheid als ondernemer: hoe LinkedIn daaraan bijdraagt

Omdat deze maand in het teken staat van LinkedIn, wil ik je graag even vertellen waarom ik daar zo’n fan van ben: het is hét sociale media platform waarop en waardoor ik me als ondernemer vrij voel om mijn eigen weg te vinden. Hoe mooi om daar op de Dag van de Vrijheid even bij stil te staan! Waarom vrijheid voor mij zo belangrijk is en hoe LinkedIn daaraan bijdraagt, leg ik je uit in dit artikel. 

In mijn eigen leven, in mijn doen en laten, in mijn business – ik vind vrijheid een groot goed. Het wordt nu natuurlijk allemaal iets beperkt door het virus, maar ik zie daardoor wel iets heel tofs gebeuren op sociale media. Er is zoveel informatie, inspiratie, kennis en expertise beschikbaar. Dit alles helpt mij te blijven focussen op het positieve en wat er nog wel kan. 

Vrijheid van meningsuiting = informatie die mij helpt om mijn business te laten groeien

Het feit dat ik ondernemers, inclusief ikzelf, hun mening vrij kunnen delen op social media vind ik geweldig. LinkedIn is daar een ideaal platform voor: er zijn zoveel mensen die daar hun kennis en expertise delen. Die laten zien waarom dingen zijn zoals ze zijn, wat werkt en niet, welke informatie er allemaal beschikbaar is. Elke keer dat ik een kijkje neem op LinkedIn, krijg ik:

  • Bevestiging dat ik op de goede weg ben
    OF
  • Tools om bij te sturen

Da’s toch te gek! Steeds weer haal ik er inspiratie en kennis uit waarmee ik mijn business kan laten groeien. 

Vrijheid als ondernemer

Door van verschillende kanten kennis en informatie te verzamelen, voel ik me gesteund en vrij om mijn eigen weg te kiezen. Het is net bloemen plukken in een prachtig bloeiende tuin: je plukt hier wat en daar wat, net zolang tot je een boeket hebt waar je zelf helemaal blij van wordt. 

Uiteindelijk onderneemt iedereen natuurlijk op zijn eigen manier. Hoe tof is het dat er een platform is, waar iedereen vrij kan ronddwalen om kennis te verzamelen en te delen. Waar je in gesprek kunt gaan met experts die je anders nooit zou ontmoeten. Waar je mag meeliften op de kennis van anderen om jouw business te laten groeien. 

Als je nog niet op LinkedIn zit, hoop ik dat dit een goede motivatie is om dat heel snel te gaan doen! Als je er al wel zit: stuur je me even een connectieverzoekje?

Waarom vind jij LinkedIn een fijn platform? Leuk als je het met me wil delen onder dit artikel!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven