Dé gouden tip om succesvol te ondernemen

e-book - start je bedrijf - schuinLaat je bedrijf groeien!

Wil jij je bedrijf laten groeien en een succesvol ondernemer worden? Dan komt er nogal wat bij kijken. Je moet ineens van alles. Van marketing tot je boekhouding, van sales tot grafisch vormgeven. Voor een ondernemer is het best ingewikkeld om écht succesvol te ondernemen. Hoe houd je overzicht en bereik je je doelen? Hoe bouw je een strategisch bedrijfsplan op? Ik geef je in deze blog dé gouden tip om succesvol te ondernemen.

 

 

Hoe begin je met succesvol ondernemen?

Wat werd ik er in het begin gek van. Ik wist echt niet meer wat ik als eerste of laatste moest doen om mijn bedrijf te laten groeien. Ik vond het nogal een struggle om alles goed weg te zetten en mijn focus goed te kunnen houden. Ik wist niet hoe ik een ondernemingsplan moest maken en volgen. Ik werkte voor mijn gevoel kei en keihard, maar de klanten en daarmee de omzet bleef achter. Ik voelde me dus zeker niet de succesvolle ondernemer die ik me graag wilde voelen.
Waarom lukte het mij niet? Waarom kreeg ik niet voor elkaar wat ik anderen wel zag doen? Anderen leken allemaal zo succesvol en het leek allemaal zo eenvoudig bij hen.

Dus ik zat wat achter mijn bureau. Moest er moeite voor doen om de mindset goed te houden. Want wat moest ik dan wél doen om mijn bedrijf te laten groeien?!
Ik kreeg aan het begin van mijn ondernemersreis een gouden tip, maar nam hem zelf niet ter harte. Het spookte nog wel eens door mijn hoofd, maar ik was te eigenwijs en dacht dat ik alles zelf wel kon. Misschien was ik ook wel te bang voor de reacties en afwijzingen van anderen. Dus worstelde ik flink door in mijn eentje.

Dé gouden tip succesvol te ondernemen

De gouden tip die ik niet ter harte nam, maar wat mij wel ontzettend veel tijd en energie had bespaart?

Verzamel vanaf de start de juiste mensen om je heen! Mensen, succesvolle ondernemers die je helpen, tips, adviezen en zekerheid geven. Ik kan echt niet benadrukken hoeveel het mij heeft opgeleverd toen ik durfde te investeren in de juiste coaches en succesvolle ondernemers als mentoren om me verder te helpen. Ondernemers waarmee je kunt delen, die je upliften, verder helpen en je aanmoedigen! Je wilt en kunt het niet allemaal alleen doen.

Stappenplan naar succesvol ondernemen

Welke stappen gaan jou helpen om succesvol te ondernemen? Hoe bouw je een strategisch bedrijfsplan op? Hoe wordt jij een succesvol ondernemer? Het antwoord op deze vragen heb ik verzameld in 10 tips. Tips om het ondernemen gemakkelijker en succesvol te maken!

Download nu het gratis e-book

Marjan van de bult Liefs Marjan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven