gelukfabriek, mariska nunumete

Mariska Nunumete over haar ondernemersreis

Pas toen ik mijzelf herinnerde wie ik écht was, kon ik gaan staan voor wat ik de wereld heb te brengen. Dat dit deze maand nog maar een jaar geleden is geloven weinig mensen.

Ik lijk altijd rustig en vol vertrouwen, maar niks is wat het lijkt. Tot een jaar geleden liet ik mij graag verleiden door de kletsende tuttebel op zolder. Maakte ik mijzelf wijs hoe ik moest zijn als je een bedrijf hebt. Nu weet ik dat het complete onzin is en het mij juist heel ver van mijzelf liet verwijderen.

Ik keek naar hoe anderen het deden, verlangde naar hetzelfde succes, ging ondernemen én leven vanuit mijn hoofd. Een hele slechte basis voor geluk en positieve overvloed. Ik was los van mijn gevoel en had daardoor niet door dat ik alles aan het kwijtraken was. Mijn relatie stond op losse schroven en het ging steeds slechter in mijn bedrijf, waardoor ik uit nood weer deels in loondienst moest gaan.

 

“Als meisje en jonge vrouw voelde ik mij altijd anders en onbegrepen.
Ik hoorde nergens echt bij, was gevoelig en nergens echt heel goed in.
Althans dat dacht ik en ervoer ik het ook echt zo.
Doordat ik vooral keek naar waar een ander heel goed in was en ik niet, werd ik onzeker en ging ik in mijn hoofd leven.
Werd een kei in meebewegen, aanpassen als een kameleon, een ander belangrijker maken en mijzelf opzij schuiven.

Nu weet ik dat ik als jong meisje andere mooie kwaliteiten had.
Vanuit mijn gevoeligheid voelde ik haarfijn aan wat een ander nodig had en helpen deed ik graag”.

 

Het ‘zakelijk willen zijn’ raakte weer een deel van het kleine meisje in mij. Ik werd onzeker en ging meebewegen. Toch was mijn verlangen om mijn droom waar te maken groter dan mijn onzekerheid en ben ik manieren gaan verzinnen om te kunnen blijven bestaan als ondernemer.

 

Ik trok m’n stoute schoenen aan, aangemoedigd door Marjan en organiseerde het Netwerken op Hakken, omdat ik graag gelijkgestemde vrouwen wilde ontmoeten, maar ook mijn bedrijf zichtbaar wilde maken bij mijn ideale doelgroep. Dit was de beste stap ooit. Genomen vanuit mijn hart en diepste verlangen, zonder de tuttebel aan het woord te laten. In het ergste geval zou er niemand komen en moest ik die avond het borrel-arrangement met vriendinnen vullen. Het Netwerken op Hakken is nog steeds een groot succes!

Het is tijdens de editie in juni 2019, dat ik mij extra goed voorbereid omdat het event in de glossy van Noordbizz in beeld wordt gebracht. Ineens valt er een puzzelstuk op z’n plek tijdens deze voorbereidingen. Ik bén Maris, ik leef MARIS, ik leer mijn klanten hoe je je eigen gebruiksaanwijzing schrijft. Die avond stond ik volop in de spotlight, afgestemd op mijn gevoel, deelde ik mijn verhaal en wijzigde per direct mijn koers. Vanaf dat moment onstonden er nieuwe mogelijkheden, zowel privé als zakelijk.

 

 

Pas toen ik mij herinnerde wie ik écht ben, ging ik anders denken.
Ik besefte mij dat ik mijzelf enorm tekort had gedaan door mijn gevoeligheid te verstoppen in het ondernemen. Het is juist mijn goud, wat ik zo veroordeelde.

Ik ben gaan staan voor mijzelf als gevoelige, vrouwelijke ondernemer, spreek dit uit en doe het op mijn manier. Ik bewandel altijd al graag mijn eigen weg, pas niet in een hokje en kleur graag buiten de lijntjes. Waarom had ik mijzelf dan toch in een hokje gestopt als ondernemen? Ik kan en wil niet mee in de snelle 24/7 wereld. Ik heb mijn (werkende) leven om mijn eigen gevoel gebouwd. Ik accepteer dat ik niet alles kan en hoef. En dat ik daarmee gewoon stralend en succesvol mijzelf mag zijn.

 

Mijn keuzes maak ik vanuit mijn gevoel. Ik stem elke ochtend af op mijn hart, voel hoe het met mij gaat en maak daarna pas de keuzes vanuit mijzelf. Wat is goed voor mij op dit moment. Het mooie is, dat daardoor mijn bedrijf meegroeit.

Mijn baan in loondienst behoort weer tot het verleden en ik heb meer klanten dan ooit. Blijf ik uit mijn hoofd en doe ik waar ik blij van wordt, dan is alles licht om mij heen en stroomt de positieve overvloed. Wat je uitzendt komt naar je toe. Alles is energie. Ook onze gedachten, zorg daarom dat de kwaliteit van je gedachten hoog is. Laat hart en hoofd samenwerken om je doelen te behalen.

 

Vrouwelijk leiderschap is voor mij het goud wat de wereld nodig heeft. Wij zijn verbinders vanuit zachtkracht. Ik droom van een wereld waarin we stralend onszelf kunnen zijn. Het mag allemaal wat lichter en speelser zijn. Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn, als je afstemt op je hart.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven