Gelukfabriek, omzet 2020, doelen omzetdoel

Hoe bepaal je jouw omzetdoel voor 2020?!

De eerste dagen van 2020 zitten er weer op en ik heb deze dagen veel ondernemers gesproken. Wat blijkt is dat veel mensen hun (omzet)doelen nog niet helder hebben.  Het is natuurlijk een van mijn speerpunten dat jij je doelen gaat stellen en realiseren, dus daarom neem ik je nu mee in deze blog om hiermee aan de slag te gaan.

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor jouw doelstellingen en de doelstellingen voor je bedrijf. Dit betekent dus ook dat je echt aan de slag moet als jij een succesvol bedrijf neer wilt zetten. Een van de doelen waar mensen snel aan denken is het omzetdoel. Wat wil je dit jaar omzetten. Nu is omzet natuurlijk ontzettend fijn, maar daar draait het niet alleen om. Het gaat erom dat je in deze berekeningen ook bekijken wat je kosten zijn en wat jij nodig bent om te leven. Het gaat uiteindelijk om wat je aan salaris en winst in je bedrijf gaat realiseren.

 

Ik vertel je nu de stappen om de omzetdoelen te bepalen:

  1. Bepaal je ideale lifestyle. Hoe wil jij over 5 jaar leven? En hoe ziet jouw leven er het komende jaar uit?
  2. Wat ben jij financieel nodig om deze ideale lifestyle te bekostigen? Dit gaat dan over vaste lasten, variabele lasten, spaardoelen, reserves, eventueel investeren of pensioenopbouw en dus de leuke dingen.
  3. Als jij privé alles berekend hebt gaat je naar de zakelijke kosten kijken. Dus wat ben je in je bedrijf nodig. Zet alle kosten en de verwachte kosten en investeringen voor het komende jaar op een rijtje. Je moet er even tijd voor vrij maken, maar mijn ervaring is, dat het heel fijn is om te weten hoe je er financieel voor staat. En als je eenmaal de overzichten hebt, wordt het eenvoudiger om ze voor het nieuwe jaar weer aan te passen. Dat scheelt je volgend jaar veel werk dus 😉
  4. Als je alle kosten bij elkaar hebt opgeteld wordt het tijd om rekening te houden met de fiscale zaken. Dus de omzetbelasting, inkomstenbelasting en zorgverzekeringswet etc. Ga met je boekhouder in gesprek welke percentages je daarvoor reserveren. (een advies voor iedere ondernemer, investeer in een goede boekhouder! )
  5. Nu zijn alle cijfers bekend en kun jij jouw omzetdoel bepalen!

 

Vaak wordt mij gevraagd hoe ik mijn boekhouding regel. Ik laat mij sinds 2 jaar inspireren door de Profit First Methode. Dit betekent dat ik vaste percentages van mijn omzet standaard verdeel over verschillende rekeningen. Alle het geld wat er binnenkomt verdeel ik over de volgende potjes:

  • BTW gaat direct op een aparte rekening
  • Winst
  • Salaris
  • Inkomstenbelasting
  • Kosten en investeringen

 

Hoeveel procent dit is kan ik voor jou zo niet vertellen. Elke situatie is anders en moet echt uitgerekend worden om uiteindelijk niet voor verrassingen te komen staan.

Ik wens je heel plezier en succes met het stellen van jouw doelen!

Ps.. wil je het samen doen? Stuur mij dan even een berichtje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven