Met een positieve mindset alleen red je het als ondernemer niet

Inmiddels draai ik al een aantal jaar mee in ondernemersland. In die tijd heb ik veel voorbij zien komen: nieuwe hypes, verdienmodellen die helemaal HET zouden zijn maar toch niks worden… Steeds wordt er ingespeeld op m’n emotie en gevoel waardoor ik toch nieuwsgierig word naar meer info. Een van die hypes is MINDSET. Maar wanneer gaat het echt om je mindset en wanneer kun je beter een andere aanpak gebruiken? Ik vertel het je in dit artikel.

First things first: ik ben helemaal voor het werken aan een helpende mindset. Het heeft weinig zin om te gaan ondernemen als er overtuigingen in de weg zitten – zoals “ben ik wel goed genoeg”, “kan ik dit wel”, “wie zit er nou op mij te wachten.”

 

Mindset = niet alles

Maar die belemmerende overtuigingen aanpakken is niet alles. Het is niet zo dat de klanten ineens komen aanwaaien als je niet meer denkt “wie zit er nou op mij te wachten.” Het wordt misschien wat makkelijker om ze aan te spreken, maar je zult er nog steeds voor moeten werken. Kortom: met een mindset-aanpassing alleen kom je er niet. 

Toch is dat wel hoe veel coaches en inspirators het laten lijken. Alsof “mindset” de heilige graal is. Alsof je, wanneer je nooit meer een negatieve gedachte hebt over jezelf of je business, per definitie succesvol wordt. Volgens mij is dat een gevaarlijke insteek. En eentje die ook nog eens niet helpt. 

Alleen ondernemen vanuit flow is een fabeltje

Natuurlijk is het fijn om vanuit een soort flow – waar een positieve mindset veel aan bijdraagt – te creëren. Om zo te ontwikkelen en gesprekken aan te gaan. Maar als je je laat coachen, vergeet dan niet iets heel belangrijks: structuur, focus en strategie

Zonder die drie kun je nog zo positief denken, maar gebeurt er echt niet veel. Wanneer je weet welke structuur en strategie voor jouw bedrijf werken, kun je veel makkelijker schakelen, aanpassen, bijsturen en vooral BEGINNEN. Elke dag een stapje zetten in de richting van je doelen.

De magische formule

Zonder focus en strategie kan het knap lastig zijn om te overzien hoe je van A naar B komt. Zonder planning gebeurt er al helemaal niks. En: met een negatieve mindset zit je jezelf alleen maar in de weg. Dus als jij weet dat het ondernemerschap in je zit en dat je weet wat je kunt betekenen voor een ander, is dit de magische formule om je business een boost te geven: 

 

Mindset + focus + strategie + structuur. 

 

Laat me vooral weten als ik je bij een van die stukken kan helpen! 

 

 

Marjan van de bultLiefs Marjan

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven