De nieuwe hype in ondernemersland en waarom ik er niet aan meedoe

De nieuwste hype in ondernemerslandHet lijkt wel de nieuwe hype te zijn in ondernemersland: high-end ondernemen. Hierbij richt je je als ondernemer op een hele kleine, specifieke doelgroep en verkoop je programma’s of diensten voor hoge bedragen – soms wel tot €50.000. Hoewel ik het idee erachter begrijp en zie dat het voor sommige ondernemers heel goed werkt, kies ik ervoor om er niet aan mee te doen. In dit artikel vertel ik je waarom.

 

 

 

 

Vrijwel elke coach die een programma verkoopt voor dergelijke, hoge tarieven, zegt hetzelfde. Namelijk: je investeert meer, dus je gaat harder je best doen om resultaat te behalen. Je wilt immers niet dat die investering voor niets is geweest.  Ik vind daar wat van.

Ik ben dezelfde businesscoach én ondernemer – maar toch net even anders

Natuurlijk wil ik ook alleen werken met mensen die er écht voor willen gaan: die los willen komen van het geworstel en toe zijn aan een goedlopend bedrijf. Ook ik werk met een hele specifieke doelgroep (hoi Yentl!): ik richt me op een kleine groep – startende en worstelende ondernemers – en help hen om een succesvol, winstgevend bedrijf op te zetten. Ook ik wil een gezond bedrijf en een leuk leven. Waarom doe ik dan toch niet mee met de trend van (in mijn ogen) exorbitante bedragen vragen voor mijn trainingen en coaching? Wel, hierom:

Ik vind dat de investering die je doet niet moet bepalen hoe hard je werkt aan je resultaat. Ik hoop dat je, ook met een “kleinere” investering, je altijd inzet voor maximaal resultaat. Je hebt immers een droom, een missie, een doel. Hoe graag je dat wilt bereiken zou niet moeten afhangen van de investeringen die je doet.

Hier kun je volgens mij beter in investeren

Ik weet dat investeren in je bedrijf spannend, maar noodzakelijk is. Daarom doe ik er alles aan om jou te helpen je doelen te bereiken. Ik vind het dan ook veel belangrijker dat we een goede klik hebben. Dat ik begrijp waar je heen wil en je echt kan helpen. Ik doe mezelf heus niet tekort met mijn tarieven, daar let ik wel op. Maar ik vind het niet nodig om een zogenaamde “high-end” businesscoach te zijn om zowel mijn als jouw resultaten te behalen.

Dus ik doe het lekker op m’n eigen manier. Ontspannen, gefocust, vanuit mijn missie. Dat maakt het voor iedereen een stuk leuker – en meer betaalbaar 😉

 

Ben je benieuwd wat ik als coach voor jou kan betekenen? Kijk dan hier of stuur me een berichtje!

Marjan van de bult Liefs Marjan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven