3 tips om te leven als ondernemer

Mindset als ondernemerIk schreef er een tijdje geleden al een uitgebreide blog over. Veel ondernemers om me heen doen maar wat.
Maar naast effectief doelen stellen en een plan maken, is het ook zaak om kritisch naar je eigen mindset te kijken. Ren jij rond als een kip zonder kop of denk en leef je als een ondernemer?
Ik deel 3 tips hoe jij in de mindset van een ondernemer kan gaan leven en je bedrijf effectiever kan laten groeien.

 

 

De tips lijken misschien vanzelfsprekend, maar ik heb zelf al zoveel geprobeerd, geïnvesteerd en aangeklooid, dat ik soms zelf ook verbaasd stond dat sommige vanzelfsprekende en relatief makkelijke dingen mij écht vooruit hielpen. Dus ik nodig je uit om deze tips te gaan toepassen en jezelf die groei en succes te gunnen!

Breng structuur in je dagen

Toen je nog in loondienst was werd je geacht op een bepaalde tijd binnen te zijn. Wellicht had je vaste pauzemomenten, dagen waarop werd vergaderd en evaluatiepunten. Geef de dagen in jouw bedrijf ook structuur!
Heb je bijvoorbeeld een vast moment waarop je acquisitie doet, je social media inpland, sport of juist in diepe concentratie AAN je bedrijf werkt?

Elke week heeft 160 uur, waarvan we ook heel wat uren slapen. Maar de rest van je dagen en werkuren kan je heel effectief besteden. Door vaste momenten te prikken voor terugkerende taken, zorg je voor rust, overzicht en loop je nooit meer achter de feiten aan + jij zit niet om 19:00 uur ’s avonds nog ‘snel even die post voor Facebook’ te maken, terwijl dit eigenlijk tijd is om je dochter naar bed te brengen…

Besteed niet-winstgevende dingen in je bedrijf uit

Dit was een game-changer voor mij. Ik moest en zou altijd alles zelf doen en ja ik ben diegene geweest die dus om 19:00 uur de social media nog even eruit ramde in plaats van de aandacht aan mijn dochter te geven…
Het is als ondernemer, zeker als je wilt groeien, gewoon NIET haalbaar om alles zelf te doen. Bovendien hebben we allemaal onze talenten en zijn er ook echt klusjes waarvan we weten dat we hier niet de beste in zijn… Door deze taakjes wel uit te besteden, houd jij meer tijd over om zelf te ontwikkelen en je bedrijf te laten groeien.

Dus ga op zoek naar de Virtual Assistent, boekhouder, schoonmaker en content planner.

Neem een (business)coach in de arm of volg een programma

Groeien is moeilijk, we lopen allemaal tegen onze eigen valkuilen aan en hoe fijn is het dan als iemand over je schouder mee kijkt en je bij de les houdt? Nogmaals: je hoeft niet alles alleen te doen. Reden waarom dit zo belangrijk is heeft te maken met de change-loop. De 9 stappen die nodig zijn om effectief te veranderen of in dit geval steeds verder te ontwikkelen.

De change-loop vind je hieronder.

Change-loop - Gelukfabriek

Zowel ‘mentor’ als ‘pay the price to action’ sluiten aan bij het serieus zoeken naar een (business) coach. Dit is een investering, maar levert je uiteindelijk zoveel meer op dan als die kip zonder kop rond blijven rennen.

 

Hoe doelgericht werk jij aan je bedrijf? Waar zitten momenteel je grootste valkuilen? Laat het me weten, ik denk graag met je mee!

 

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs en ander nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. 

Marjan van de bult Liefs Marjan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven