Marjan van de Bult gelukfabriek

Zo kun je écht indruk maken op een netwerkborrel

Als je mij al een tijdje volgt weet je: ik houd wel van een netwerkborrel. Ik vind het leuk om te zien hoe mensen daar binnenkomen, wat ze doen om contact te leggen en hoe ze zich presenteren. Dat gaat vaker mis dan je denkt! In dit artikel geef ik je 5 tips om een verpletterende indruk te maken op de volgende netwerkborrel waar je heen gaat. 

 

Vroeger vond ik netwerkborrels niks. Ik moest echt leren waarom het belangrijk is om naar netwerkevenementen te gaan en hoe ik het meeste uit zo’n evenement haal. Die tips deel ik met je in een ander artikel. 

Indruk maken is niet moeilijk

Inmiddels ga ik graag naar netwerkborrels. Ik kijk er altijd mijn ogen uit en vind het heerlijk om andere ondernemers te leren kennen op zo’n evenement. Mensen denken vaak dat je eindeloze gesprekken moet voeren om indruk te maken, maar dat is helemaal niet waar. Mijn aandacht kun je al in een paar tellen hebben. Als je: 

  • Zelfverzekerd binnenkomt
  • Makkelijk contact maakt met de host van het evenement en de mensen die er al zijn
  • Er netjes en verzorgd uit ziet
  • Een leuke openingszin hebt
  • Contact durft te maken

Durf te luisteren én te vertellen

Ik kan het ook enorm waarderen als je, na die leuke openingszin, echt naar me luistert. Dat je door durft te vragen als ik je vertel wie ik ben en wat ik doe. Echte aandacht en de tijd nemen om mijn verhaal aan te horen: daar scoor je punten mee.

Daarnaast vind ik het ook heel leuk om jou te leren kennen. Ik luister net zo graag naar jou! Veel mensen vinden dat spannend en blijven op zo’n netwerkborrel hangen in het vragen stellen aan anderen. Pak je moment als het daar is en durf jouw verhaal te vertellen. Het helpt als je vooraf bedenkt wat je wilt vertellen.

Hier maak je écht indruk mee

Een van de dingen waar ik het snelst op afknap op een netwerkborrel, zijn mensen die er alleen maar zijn om nieuwe klanten te scoren. Als je alleen iets komt halen, ben je bij mij aan het verkeerde adres. 

Ik vind het super leuk als je ook iets komt brengen. Niet per se door van wal te steken over wat je voor me kunt betekenen, maar wel als je actief met me meedenkt. Draag je iets aan waar ik mee verder kan, zonder dat daar meteen allerlei haken en ogen aanzitten? Dan maak je écht indruk – en is de kans groot dat ik je later nog eens bel om een samenwerking te onderzoeken. 

 

Hoe zorg jij ervoor dat je indruk maakt op netwerkborrels? Tof als je jouw tips met me wil delen in de comments!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven