money mindset gelukfabriek

Money mindset: is het een utopie of niet?

Er is veel te doen over money mindset. Er zijn talloze boeken over geschreven, podcasts over gemaakt, er worden hartstikke veel webinars over gegeven. Allemaal heel terecht, ik vind het ook een heel interessant onderwerp. Soms vind ik echter dat er teveel aandacht aan wordt besteed. Alsof je cashflow, als je maar genoeg aan je money mindset werkt, als vanzelf op orde komt. Dat vind ik een utopie. In dit artikel vertel ik je wat ik minstens net zo belangrijk vind als het werken aan je money mindset.

Nog even een opfrisser: je money mindset bepaalt hoe je over geld denkt en daarmee, hoe je ermee omgaat. Of je geld nu ziet als iets prachtigs waar je al je dromen mee kunt laten uitkomen of als iets negatiefs waar je bijvoorbeeld heel hard voor moet werken, scheelt nogal. Het is best interessant om dit voor jezelf te onderzoeken, zodat je er, als je erachter komt dat je een negatieve houding hebt tegenover geld, mee aan de slag kunt. 

Money mindset is geen magie

Het op orde hebben van je money mindset is echter geen garantie voor een goedgevulde bankrekening. Hier gaat het vaak mis bij mensen die denken: “als mijn money mindset maar op orde is!”. Uiteraard wil je dat je mindset goed is. Het helpt als je op een positieve manier denkt over geld. Je wilt je relatie met geld dus op orde hebben en er geen belemmerende overtuigingen over hebben. 

Ik wil je wel echt op het hart drukken dat het niet zo is dat wanneer jij keihard werkt aan je money mindset, alles ineens gaat lopen zoals jij zou willen. Dat het geld als vanzelf naar je toekomt en ook nog eens bij je blijft. Het is geen magie. Naast je money mindset is het minstens net zo belangrijk dat je: 

  • Je waarde bepaalt
  • Weet waar je voor staat
  • Weet waar je naartoe wilt groeien (en hoeveel je daarvoor moet investeren)
  • Je financiën op orde hebt: weten wat er binnenkomt en uitgaat
  • Puur zakelijk kunt kijken naar geld

De balans tussen investeren en ontvangen

Er komt natuurlijk nog veel meer bij kijken, maar begin hier eens mee! Wat zet je nu om, welke kosten heb je, wat moet je omzetten om te kunnen investeren én jezelf een leuk salaris uit te keren? 

Daarnaast moet de balans tussen investeren en ontvangen op orde zijn. Durf jij geld uit te geven en kun je ook ontvangen? Dan komt het echt wel goed met je 😉 

 

Hoe belangrijk vind jij het werken aan je money mindset? Ik ben benieuwd! Wil je het met me delen in de comments? 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven