Wat doet een business coach eigenlijk en waarom wil je er een?

Ik krijg regelmatig de vraag: “Marjan, wat doe je nou eigenlijk?” Als ik vertel dat ik business coach ben, zie ik nog steeds twijfelende blikken. Want wat doet een business coach nou eigenlijk en waarom heb je als (startende) ondernemer een coach nodig? In dit artikel vertel ik je meer over wat ik doe en waar ik jou bij kan helpen. 

 

Wat doet een business coach? 

Als business coach help en inspireer ik (startende) ondernemers om dat te gaan doen waar ze gelukkig van worden. Ik coach praktisch en doelgericht: zo kijken we bijvoorbeeld naar wat jij met je bedrijf wilt bereiken, onderzoeken we welk businessmodel voor jou werkt en zetten we een strategie op om meer klanten te bereiken. Dit is per ondernemer verschillend, dat maakt mijn werk zo leuk!  

 

Naast het praktische deel ben ik als business coach voor veel ondernemers ook een spreekwoordelijke stok achter de deur. Vaak kom ik (startende) ondernemers tegen die hele goeie ideeën hebben, maar door allerlei factoren niet toekomen aan het bedrijf wat ze willen neerzetten. Ze hebben een drukke baan, een huishouden dat moet blijven draaien, noem maar op. 

 

Een business coach helpt je focussen en stappen te zetten

Voor die mensen is een business coach ideaal: hoe fijn is het om iemand naast je te hebben staan die je kan vertellen wat werkt en wat niet? Wanneer jij door alle ideeën en je drukke leven de mogelijkheden niet meer ziet, help ik je onderzoeken waar de kansen liggen. Zo ben jij veel minder tijd, geld en energie kwijt aan het opzetten van je bedrijf. Ik help je te focussen op wat je echt wilt en ben het duwtje in de rug om de stappen te gaan zetten die nodig zijn om jouw droombedrijf te realiseren. 

 

Ook voor mensen die heel helder weten wat ze willen kan een business coach handig zijn. Want een bedrijf starten, hoe doe je dat nou eigenlijk? En wanneer je eenmaal bent gestart, hoe bouw je je bedrijf dan uit? Als business coach heb ik niet alleen ervaring met het opstarten en uitbouwen van mijn eigen bedrijf, maar heb ik ook al meerdere ondernemers geholpen hun bedrijf te starten en/of uit te bouwen. Ik kan meedenken op strategisch én op praktisch niveau, zie wat er mogelijk is en waar de kansen liggen. Deze kennis deel ik graag met je, want ik gun iedereen een bedrijf van waaruit zij hun ideale leven kunnen leven! 

 

Heb jij een business coach nodig?

Of je een business coach nodig hebt, kun je natuurlijk alleen maar zelf bepalen. Maar als je zover bent en mijn hulp wel kunt gebruiken, mag je me natuurlijk altijd een berichtje sturen. Ik help je heel graag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven