Marjan van de Bult Gelukfabriek

Omgaan met de crisis – hoe je dat doet zegt veel over je ondernemerschap

We zitten nu een aantal maanden in de Coronacrisis. Ik ben onwijs benieuwd hoe het met je gaat! Wat doet de crisis met je, als mens maar ook als ondernemer? De manier waarop we omgaan met de crisis zegt volgens mij veel over hoe we ondernemen. In dit artikel vertel ik je waarom de manier waarop je naar de crisis kijkt uiteindelijk bepaalt hoe succesvol je zult zijn. Ook deel ik drie vragen die mij helpen om de situatie van de positieve kant te blijven bekijken!

 

De crisis heeft invloed op ons allemaal. Of je er nu een positieve draai aan weet te geven of het echt zwaar hebt: het zijn rare, pittige tijden. Zelf merk ik dat ik het lastig vind om steeds weer te schakelen en te moeten dealen met wat er op me afkomt. Van online netwerken tot Business Boosts op 1,5 meter afstand: het was echt wel even zoeken naar hoe ik kon blijven doorgaan binnen de nieuwe regels.

 

Omgaan met de crisis en wat dit zegt over je ondernemerschap

Of je nu de kop laat hangen of steeds op zoek bent naar manieren om ervoor te blijven gaan: iedereen dealt op een eigen manier met de crisis. Hoe je ermee omgaat, zegt veel over je ondernemerschap – en daarmee veel over hoe succesvol je uiteindelijk zult zijn. 

Want rare, pittige tijden komen altijd als je onderneemt. Soms zullen zaken minder goed gaan. De wereld kan overhoop liggen. Er kan iets gebeuren met je gezin of je gezondheid, waardoor je van je pad raakt. Hoewel het volstrekt prima is om jezelf toe te staan even in die shit te zitten, is het cruciaal dat je kijkt naar hoe je een positieve draai aan de situatie kunt geven. Volgens mij is dat essentieel om als mens, en als ondernemer, te blijven groeien. Als je dit niet doet, zul je nooit succesvol zijn. 

 

3 vragen om het van de positieve kant te blijven bekijken

Zelf stel ik mezelf de volgende vragen als ik merk dat ik vastzit in een (crisis)situatie: 

  • Hoe kan ik deze situatie voor me laten werken?
  • Wat kan ik van deze situatie leren?
  • Wat is één ding dat ik vandaag alsnog kan doen?

 

Door deze vragen te stellen lukt het me om de situatie van de positieve kant te bekijken. Dit helpt mij enorm bij het omgaan met de crisis: ik blijf zoeken naar manieren om het voor me te laten werken. Dat is heus niet altijd makkelijk en ook echt niet altijd leuk, maar het zorgt er wel voor dat ik en mijn bedrijf in tijden van crisis kunnen blijven (be)staan. 

 

Hoe zijn de afgelopen maanden voor jou geweest? Ik ben benieuwd wat jij hebt gedaan om als mens, met alle rollen die je hebt, te blijven staan. Hoe heb je ervoor gezorgd dat je kon blijven doorwerken aan je bedrijf? Wil je dat hieronder met me delen? 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven